stemacteur gezocht?

Wanneer je een Nederlandse stemacteur zoekt, dan kun je met mijn typische karakterstem alle kanten op. Als ervaren voice-over met een eigen studio geef ik jouw teksten precies de kleur die ze nodig hebben.

Stemacteur [gezocht]
Stemacteur [gezocht]

het inspreken van een stem is een kunst

We staan er doorgaans niet bij stil als we een radioreclame horen, naar een documentaire op televisie kijken of met een audiotour op onze oren door een museum lopen. We luisteren naar een stem en zijn ons nauwelijks bewust van het feit dat de stem die we horen de hele sfeer van onze beleving bepaalt.

Een goed ingesproken stem draagt namelijk bij aan de beslissing om een product te kopen, een film of documentaire goed te vinden of een fijne ervaring met dat museum te hebben.

Als ervaren voice-over en stemacteur ben ik me altijd van dit feit bewust. Mijn veelzijdige, donkere stemgeluid roept dan ook vooral vriendelijkheid en toegankelijkheid op. Wanneer je voor jouw productie een bedreven stemacteur met een warme stem zoekt, breng ik jouw boodschap met plezier tot leven.

het verschil tussen een voice-over en een stemacteur

Over het algemeen worden de termen voice-over en stemacteur door elkaar gebruikt, alsof het synoniemen van elkaar zijn. De werkelijkheid is alleen anders. Zo is een voice-over degene die audio- en videoproducties inspreekt. Dat kunnen bijvoorbeeld commercials voor de radio of televisie, bedrijfsvideo’s, e-learning, filmtrailers en podcasts zijn.

Een stemacteur doet wat de term eigenlijk letterlijk zegt: acteren met zijn of haar stem. Het gaat dan bijvoorbeeld om een dialoog in een radiocommercial of het inspreken van een tekenfilm.

Mijn warme, bronzen stem en mijn gevoel voor timing en emotie zijn zowel geschikt voor het werk als voice-over als dat van een stemacteur. Omdat ik over een eigen professionele studio beschik, kan ik ook nog eens snel leveren.

voor deze organisaties heb ik eerder als voice over en stemacteur gewerkt

Stemacteur [gezocht]

over René ScharenBorg

Ik ben mijn werkende leven niet als voice-over of stemacteur begonnen. Sterker nog, ik heb vele jaren in het bedrijfsleven doorgebracht. Nadat ik jarenlang van talloze mensen te horen had gekregen dat ik zo’n mooie, warme stem heb, besloot ik dat ik het roer om wilde gooien.

Ik liet mijn stem met verschillende opleidingen scholen, bouwde een eigen opnamestudio en sprong in het diepe. Het is de beste beslissing die ik ooit nam, want ik drijf nog altijd, gelukzalig en wel. Mijn werk als professioneel voice-over en stemacteur zorgt ervoor dat ik iedere ochtend met een grote glimlach op mijn gezicht wakker wordt. Niets geeft me meer plezier dan het overbrengen van jouw boodschap!