Spelenderwijs leren we het…..

Wat is dat toch? Dat naarmate we ouder worden, we niet meer durven te spelen? We niet meer durven te dromen?

Ontdek de fantasie in jezelf …

Zie jij jezelf al als een onverschrokken piraat staan, jouw majestueuze schip op koers houden,de wilde golven trotseren of racen in de Formule 1, waar je in je fantasie met Max Verstappen meerijdt en dan alsnog de overwinning pakt. Vaar je mee in een luchtballon en dein je mee op de muziek van de wolken, bestemming onbekend. Heerlijk, wegdromen in een andere wereld. Toen we jonger waren, maakten we bijvoorbeeld van dozen, planken, eigenlijk alles wat voorhanden was een heus schip en konden we ons uren vermaken. We lieten ons niet beperken door de afwezigheid van dingen, maar lieten ons sterken door de aanwezigheid van spullen waarmee we konden bouwen.

Gebruik de fantasie in je verhaal…

Ik gebruik mijn stem om een boodschap kracht bij te zetten. Om een verhaal te vertellen. En dat verhaal kan op vele manieren verteld worden. In de trainingen die ik heb gevolgd, ligt de nadruk vaak op de buitenkant en op de stem. Op de vorm hoe je een boodschap overbrengt. Alleen als je een verhaal vertelt, hoe doe je dat dan? Aan wie vertel je dit verhaal? En in welke stemming vertel je dit? Wat voel je bij dit verhaal? Hoe vertaal je je gevoel in een juiste emotie? Wie ben je in dit verhaal? Wat wil je dat het publiek doet of onthoudt?

Wees echt…

In mijn overtuiging gelooft je publiek je, als je echt bent. Als je boodschap echt is. Dus maak je de tekst eigen en voel je die Piraat die op dat majestueuze schip de golven van de stormende zee trotseert. Voel de wind door je haren, het natte pak, de kracht die je voelt omdat jij de zee trotseert… Stap helemaal in dat moment, wees die Piraat en ervaar het effect op je boodschap.

Spelen…

Spelen, zoals kinderen dat doen, kritiekloos nemen zij de rol aan die zij spelen. Zij geloven dat zij dat dan zijn! Voor mij is dit de basis van werken met je stem. Hoe vertaal je het gevoel wat je hebt in de rol naar de gewenste emotie. Door te spelen!

Broem, broem, broemmmmmmm

Hi, ik ben René Scharenborg, papa van 2 geweldige kinderen, partner van Mina en in het dagelijks leven mag ik veel praten als professioneel stemgebruiker. Met deze blog geef ik je een kijkje hoe ik tegen deze bijzonder leuke stemwereld aankijk.

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.
×

Goedendag

Klik voor WhatsApp gesprek of mail naar info@renescharenborg.nl

× App me...