de kracht van emoties

Gevoelens die we voelen en emoties die we uiten, we staan er vaak niet bij stil en laten ons hierdoor leiden. Gevoelens en emoties vallen op wanneer ze steviger aan de deur kloppen en hoe harder de klop, hoe oncontroleerbaarder ze worden.

Tenminste dat is de illusie die je hebt, want als je er bij stil staat ontdek je dat elk gevoel, elke emotie een functie heeft. Een functie heeft om jou te helpen en de gevoelens en emoties is het kleurenpallet van de creatieveling. De zgn negatieve kanten kennen we vaak wel, alleen kennen we de krachten ook?

Blijdschap, Verdriet, Angst, Verrassing, Afschuw Woede & Verlangen zijn vaak de basisgevoelens waar we in het algemeen bij stil staan.

wat zijn de krachten van deze gevoelens

Blijdschap
Geeft je energie, verbetert je stemming, maakt dat je beter met anderen omgaat, verhoogt het gevoel van welzijn en verhoogt je motivatie.

Verdriet
Geeft je ruimte om te rouwen en afscheid te nemen, het verwerkt verlies en versterkt emotionele banden. Het helpt om perspectief te zien en waardering te krijgen.

Angst
Het beschermt en waarschuwt ons voor potentiële gevaren. Het verhoogt de concentratie en maakt voorzichtig zodat je beter voorbereid bent.

Verrassing
Het verhoogt ons enthousiasme, er ontstaan nieuwe ervaringen, nieuwe avonturen en kan leiden tot persoonlijke groei en verandering.

Afschuw
Het helpt ons om gevaarlijke situaties en mensen te vermijden en het versterkt ons moraal en waarden.

Woede
Het geeft ons energie om veranderingen aan te gaan. Het helpt ons bij onze waarden en helpt bij het oplossen van conflicten.

Verlangen
Mijn drijfveer die mij drijft om dingen te bereiken die belangrijk voor mij zijn, zoals dromen dat mijn stem doorbreekt. Dit geeft doel en richting.

Zo zijn er nog vele emoties die ik zou kunnen benoemen. Emoties zijn uitingen en hoe minder je naar je gevoel luistert hoe steviger de emotie. Toch als je er bij stilstaat en er naar luistert, hoe waardevoller de informatie die je krijgt en hoe meer het gaat stromen. Ontdekken wie je bent, Weten wie je bent. De kracht van Emoties, als je om je heen kijkt zie je het terug in Kunst, Muziek en zoveel andere creatieve uitingen…