bekende nederlandse voice-overs

Je staat er doorgaans niet zo bij stil, maar Nederland heeft aardig wat bekende voice-overs. Ze geven op een anonieme manier kleur aan een radiocommercial, vertellen het verhaal bij een documentaire of geven aanvullend commentaar bij een televisieprogramma. Hun stem is hun instrument en net als ikzelf vinden ze het prachtig om op die manier een boodschap over te brengen. Wil jij ook een bekende stem voor jouw productie?

Bekende voice overs
 • de voice-over van het programma massa is kassa

  Als je van realitysoaps houdt, dan heb je ongetwijfeld ook weleens het programma Massa is Kassa op SBS6 gezien. In de wekelijkse afleveringen volgt de camera Peter Gillis, de eigenaar van verschillende vakantieparken in Nederland en België. Het wel en wee van Peter Gillis en zijn kinderen Mark, Ruud en Inge wordt door een voice-over van snedig commentaar voorzien, dit is de stem van niemand minder dan Frank Lammers.

  Naast acteur is Frank Lammers namelijk ook erg druk als voice-over voor talloze televisieprogramma’s en commercials op radio en televisie. Hij is inmiddels het vaste gezicht van Jumbo supermarkten en zijn stem is ook bij alle commercials van TUI te horen.

 • de voice-over van het programma expeditie robinson

  Wanneer we het over veel bekeken televisieprogramma´s hebben waarin een voice-over een grote rol speelt, dan kan Expeditie Robinson natuurlijk niet ontbreken. Het wordt al sinds het jaar 2000 uitgezonden en het is ieder seizoen weer een grote kijkcijfer hit.

  In principe is dit programma net als Massa is Kassa een realitysoap, bij dit concept worden mensen alleen op een onbewoond eiland in de tropen gezet en moeten ze zonder moderne middelen zien te overleven.

  De belevenissen van de kandidaten, die voor een groot deel uit onderlinge samenzweringen bestaan, worden door een voice-over begeleid. Ook deze voice-over is erg bekend, het is Domien Verschuuren. Domien is niet alleen radio dj bij Q Music, hij is ook voice over bij het programma Over Mijn Lijk van BNNVara.

 • de voice-over van het programma de alleskunners

  Een ander populair programma op SBS6 is de spelshow De Alleskunner. Het draait hier om 100 deelnemers die allerlei taken moeten verrichten. Zodra iemand iets niet kan of niet snel genoeg is, moet degene naar huis. Uiteindelijk blijft er een winnaar over: De Alleskunner.

  Deze show wordt door een bekende voice-over van pittig commentaar voorzien en ook daar is Frank Lammers voor ingehuurd. Met een dikke knipoog weet hij de kandidaten die dachten dat ze dit wel even zouden doen op hun plaats te zetten.

  Bij De Alleskunner is de gewaagde voice-over het absolute kenmerk van de show. Je vindt het vreselijk of juist geweldig. De kijkcijfers laten zien dat het merendeel van de Nederlandse bevolking de opzet van dit programma in ieder geval erg leuk vindt.

 • bekende voice-overs op de radio

  Ook als het om radiocommercials gaat, draagt een goede voice-over in grote mate bij aan het succes van de spotjes. Zo kennen we allemaal de Kruidvat reclames met de stem van Hadewych Minis. Veel mensen vinden haar stem, die extra overdreven en schreeuwerig is aangezet, een absolute gruwel. Toch is er niemand die de reclames niet kent en is het Kruidvat er alleen maar meer shampoo door gaan verkopen.

  Minder controversiële, maar toch heel herkenbare voice-overs in radiocommercials zijn bijvoorbeeld Dennis van de Ven in de spotjes van New York Pizza, Sigrid ten Napel in de spotjes van de Hema en Michael Schaap in de spotjes van de ASN Bank.

hier kun je mijn stem van kennen

Ik ben zelf ook professioneel voice-over en wordt regelmatig ingehuurd voor het inspreken van radio- en televisie commercials, bedrijfsfilms en documentaires. Mijn diepe en zware stem wordt veel vergeleken met die van Frank Lammers, hoewel mijn geluid volgens velen wel een stuk warmer en toegankelijker klinkt.

over René ScharenBorg

Mijn wens is dat iedereen gehoord en gezien wordt. Met mijn stem help ik je hierbij door op een inspirerende manier, met de juiste intonatie, jouw verhaal te vertellen. Al mijn werk is erop gericht dat jouw boodschap bij de luisteraars blijft hangen.

Het is de toon die de muziek maakt, met echtheid en authenticiteit. Door de juiste emoties over te brengen zal ik de gids in jouw verhaal zijn.

Bekende voice overs